Indre Haugaland Ryttersportklubb

Høievegen 332, 5563 Førresfjorden

Indre Haugaland Ryttersportklubb

Høievegen 332, 5563 Førresfjorden

Breddesamling Feltritt 15.mai

En flott NRYF breddesamling i feltritt ved Haugaland Hestesport Arena er gjennomført med masse god lærdom, engasjerte og smilende ryttere og dyktig instruktør! Velkommen tilbake til feltritt stevnet vårt 06. juni 😊

Stevnerapport fra Drammen Springtour

Tirsdag 3.mai reiste ett helt knippe av klubbens ryttere og hester til Drammen for å måle krefter med både norske og utenlandske ryttere på det internasjonale stevnet Drammen Spring Tour🇧🇻 I alt 7 ekvipasjer fra Indre Haugaland Ryttersportsklubb skulle delta den første helgen etter vi ankom👍 Ved ankomst måtte alle hestene sjekkes opp mot passene sine og de ansvarlige måtte vise at de hadde gjort jobben sin og målt temperatur på hesten to ganger daglig i 3 dager før ankomst🤒 Alle hestene slapp igjennom og måtte stille til veterinær sjekk enten onsdag eller torsdag alt ettersom når første start skulle gå😊 Onsdagen gikk med til forberedelser av både hester og ryttere, i tillegg til at våre dedikerte dugnadsgutter Rune og Trond måtte bygge første baner til neste dag💪 I løpet av helgen gjennomførte ekvipasjene våre totalt 21 runder og flere sløyfer ble sanket🎖 Malene B og Birgit Louise var først ut med premiesankingen allerede torsdag og fredag fulgte Rine og Patrick etter👏 Det var et stort øyeblikk for team Severinsen med seier i CSIChildren og avspilling av nasjonalsangen for gutta krutt🥲 Selv om våre ryttere ikke gikk helt til topps i alle klasser leverte alle bare gode runder og vi ble ihvertfall vinneren av campingplassen⛺ Familien Lindanger bodde i telt, familien Hansen hadde med seg campingvogn, familen Reine Severinsen bodde i lastebilen mens Malene T og Bodil bodde i hestehengeren😊 Innimellom var vi heldige som hadde strøm og kunne nyte godt av varmelampen i teltet🌡 Selv om det stort sett var fint vær, var det tidvis kald vind🌬 og kjølig på kveldene🥶 Etter første helg reiste Malene og Emilia hjem mens resten av rytterene skulle ha noen roligere dager med restitusjon og skolearbeid før nest stevnehelg🥱📚✏ I løpet av disse dagene ble det mange leieturer ettersom en ikke har tilgang på paddock på stevne🚶‍♀️🐎 Helg nr 2 begynte likt som forrige med sjekk av pass og temperatur før en veterinærbesiktigelse🧐 Denne helgen rykket banemanskapet vårt opp i gradene og slapp nesten unna med "kun" ombygginger💪 I løpet av helgen var våre ekvipasjer til start hele 18 ganger og flere sløyfer ble samlet inn👍👏 Også denne helgen ble det prestert mange gode runder selv om det tidvis var slitne både hester og ryttere😴 Uansett resultater og plasseringer var det god stemning og alle fikk nye erfaringer å ta med seg👍

Teltstallen, Tadea slapper av

Parkering av lastebiler så langt øye kan se

Rune på sykkeltur

Koslig med varmelampe, kortspill og drøs om kvelden

Kingsland Arena

Gjelsten Arna

Camp Linanger

Tadea på vetsjekk

Litt leker så hestene ikke skal kjede seg sånn i teltstallene

Roy gjør seg klar for start

Bodil og Roy på leietur

Kortspill

Birgit og Clemen

Malene T og Tadea

Rine og Campana

Malene B og Emilia 4.plass 1.20m

Malene B og Emilia

Patrik og Jivaro

Frode disket opp med nydelig kvelds

Club Sandwich ala Frode

Patrik og Jivaro vinnere av Children

Jivaro og Viktoria slapper av

Rune er banemanskap

Lyst og prøve feltritt?

Har du lyst og prøve feltritt, da er det er noen få ledige plasser på feltritt treningen med Silje fredag 29.04 fra kl 17 eller 18.30 på Haugaland Hestesport Arena. Send sms (992 88 075) for påmelding husk navn og nivå i påmeldingen. Prisen er 300kr per rytter. Det er også mulig å melde seg på følgende feltritt treninger fremover ( med Silje Jeanette Bringedal) : 20.05, 18.06, 19.06

 

I tillegg har NRYF breddesamling hos oss 15.05. God oppkjøring til stevnet 06.06! Dere er alle hjertelig velkomne!

Resultater fra sprangstevne på Ferkingstad 23.04

En super fin stevne dag på Ferkingstad er over, og rytterene våre kom hjem med brede smil om munnen. Alle kom hjem med hvertfall en rosett, noen fikk til og med to. Celine Kalstø Apeland på ponnien Black Magic Star fikk 2.plass i 80cm. Selina Fredsvik Dale og hesten Rebelle fikk 1.plass i 90cm. Rine Hansen og Campana fikk 1.plass i 1m og 2.plass i 1.10m. Gratulerer så masse med gode resultater, og en ekstra stor gratulasjon til Malin Johanne Bratthammar og Penny somred sitt første stevne sammen i dag, de var med i både 60 og 70 cm. i 60cm fikk de 2.plass i klassen med bedømning feil og stil. De hadde også en fin runde i 70 cm som første uplassert.

Selina og Rebelle

Rine og Campana

Malin og Penny

Celina og Black Magic Star

Sprangutvalget vil gjerne ha med deg på laget

HAUGALAND CHALLENGE WEEKS ER I GANG!

Vil du være med og konkurrere om flotte pengepremier, dekken sløyfer og medaljer? Delta i Haugaland Challenge Weeks Cup som pågår nå i september og oktober! Reglene er enkle; du melder bare fra i sekreteriatet før du starter på et av våre HCW stevner hvilken klasse du vil skal være tellende i cupen på det aktuelle stevnet. Så tar du poeng med deg i tråd med statuttene, og den med flest poeng etter at det siste HCW stevnet er avviklet, blir HCW mester.

Det vanker fine premier helt ned til og med 5. plass, og her har alle en sjanse - om du tenker å starte to eller flere stevner! Du kan delta på ulike hester .

Det er allerede deltakere fra HCW voltigestevnet og sprangstevnet som er med i cupen, og neste er Junior NM i distanse nå i helgen. Du får poeng uansett hvilken klasse du deltar i, og laveste klasse er 12 km. Her er det bare å melde seg på!

Sjekk dette ut og følg med på vår Facebookgruppe https://www.facebook.com/Haugaland-Challenge-Weeks-103536408103686/?ref=page_internal

Junior NM og HCW cup Distanseritt 18. september 2021

18. september var det duket for junior NM i distanse hos oss. 6 ekvipasjer stilte til start i klasse MB 80 km fri fart, og det ble en spennende duell til siste slutt, hvor Julia Amelie Bersås Mølstre/Kashmir satte inn det avgjørende rykket i «monsterbakken» før oppløpet inn på arenaen, og sikret gullet i årets junior-NM! Hakk i hæl fulgte Veslemøy Håland/AR Sheikh Pacha som sikret sølvet, dermed ble det dobbeltseier til klubben! Inn til bronsemedalje kom Ingrid Marie Jerdal Lervik/Gucci ibn Bazh fra Kvinesdal Rideklubb.

I de andre klassene stilte 7 ekvipasjer i 12 km og 4 ekvipasjer i 20 km. Begge disse klassene var clear round-klasser, som vil si at ekivpasjene har en minimums- og maksimumstid å forholde seg til for å få godkjent løp.

3 ekvipasjer startet i klassen LB 50 km. Dette er en fri fartsklasse, noe som vil si at ekvipasjene ikke har minimums- og maksimumstid, men må gå gjennom veterinærsjekken for godkjenning etter løpet før de får godkjent løp.  

Gull, sølv og bronsevinnerne i Junior NM Distanse 2021!

Sunniva Kvamen Mjøs og Hetta fra Kolneset fikk fine sløyfer etter godkjent 20 km

Spennende i vet-sjekk på 50 km!

HCW Lands- og elitestevne sprang 10.-12. september 2021

Fredag 10. september var det første start for Lands-/elitestevne i sprang. Første dag var det totalt 61 starter og første klasse var LB Ponni og LA Ponni. Deretter gikk det slag i slag hele helgen, med 70 starter lørdag, og 60 starter søndag. 

Veldig mye bra hopping og besøkende fra både Bergensområdet og sørfylket var representert og gav gode tilbakemeldinger på arrangementet. 

Søndag hadde vi også en klubbklasse 60 cm for de som ønsket å delta som en del av HCW cup. Det var 14 ekvipasjer som startet klassen, og flere sanket verdifulle poeng til HCW cupen.

HCW VOLTIGESTEVNE 4. SEPTEMBER 2021

Lørdag 4. september avholdt vi vårt første voltigestevne, og med det gikk startskuddet for Haugaland Challenge Weeks! 

22 flotte voltigører og longører gjennomførte flotte programmer til stor applaus fra publikum! 

NM i Dressur 2021

En flott finaledag satte punktum for Dressur NM 2021. Etter to spennende innledende avdelinger ble det en spennende finaledag for ponni, junior og unge ryttere. Norgesmesterne ble velfortjent hedret med stilfull seremoni, pokaler, medaljer, NM-sløyfer og sponsorgaver.

Følgende Norgesmestere i dressur 2021:

Ponni 2: Gull: Thia Elise Nielsen/Gjerdals Firefly, Sølv:Julie Hvinden-Haug Jacobsen/ Honeymoon, Bronse: Kaja Skipperstøen/Flying princess.

Ponni 1: Gull: Emma Løkken/JDJ s Flash, Sølv: Sondre Torp Kristiansen/Filur af Grønagergård, Bronse: Mira Antonsen Hjelle/ Herikos Bredager Junior: GULL: Sara Nordli/ Atterupgaards Delaila, Sølv: Dina Ødegård –Martinsen/ Lord Londonderry, Bronse: Vide Brekke/Syringa Lerup

Unge Ryttere: GULL: Anine Mørch-Aas/ Maserati, Sølv: Heidi C Elvenes/ Rio da Carma, Bronse: Siri Thelle Tønnesen/ Bonifatius 8

GRATULERER!!

Indre Haugaland Ryttersportklubb gikk inn i NM-stevneprosessen med intensjon om å arrangere et mesterskap basert på samarbeid, profesjonalitet, dugnadsånd og en god porsjon godt humør. Og samarbeid og dugnadsånden har virkelig blomstret hele helgen. Det gleder å oppleve at ikke bare de ulike sportslige utvalg ved arenaen har trådd til for fullt, men alle rideklubbene på Haugalandet og i sørfylket har bidratt. 100 frivillige har vært i sving hver dag for å ivareta de ulike oppgaver. Vi håper ryttere, dommere, funksjonærer og publikum reiser fornøyd hjem med et ønske om å komme tilbake. Tusen takk for tilliten! 

Sprangstevne 09-10.01.2021 - Påmeldingen er åpen

Påmeldingen til årets første sprangstevne er åpnet. For å melde på må man bruke den nye nettjenesten nryfstevne. Rytterlisens og hestelisens må betales før start! Hestelisensen kan du allerede betale i nryfstevne, men rytterlisensen legges ut på minidrett.no i løpet av noen dager. Legger med link til påmeldingen - fristen går ut 05.01.2021. 

https://nryfstevne.no/events/1ecb4102-4d7e-4e7c-9bf2-52d8530014f4/#classes

 

Velkommen på sprangstevne på Haugaland Hestesportarena! 

Sprangstevne er avlyst

Vi må dessverre avlyse sprangstevne vårt 09-10.01.2021 på grunn av de nye restriksjonene som er kommet. 

 

Innføring i www.nryfstevne.no 02.01.2021

Horsepro byttes ut med nryfstevne.no og i den anledning vil Malene Thorsen Johansen ha en rask innføring i hvordan man melder seg på stevner, betaler rytter- og hestelisens 02.01 i peisestuen på HHA. Det blir kyllingsuppe og pizzaboller i kiosken. Dette er kun åpen for Indre Haugaland Ryttersportsklubb og Faxi. "Kurset" er gratis, men mat og drikke må man dekke selv. 

Velkommen! 

Distanseritt på Gyland 12.12.20

Julia fullførte distanseritt på Gyland 12.12.20, 50km. Det ble en 5. plass og Julia er kvalifisert til NM 2021!

L/E- stevne i sprang 12-14. Mars 2021

Husker dere L-stevnet vi hadde i september 2020, hvor alt var fullt?

Mange var nysgjerrige på det flotte anlegget og ca. 150 tilreisende tok turen til Vestlandet for å starte hos oss. Vi prøver oss igjen i mars 2021 med et lands-/elitestevne i sprangridning. Vi håper mange har lyst til å ta turen over fjord og fjell for å komme til oss igjen. Vi lover et like godt stevne om ikke enda bedre. 


Vi trenger masse dugnadshjelp, alt fra parkeringsvakter, folk i kiosken, rydding og vasking, banemannskap og diverse! Har du lyst til å være med på å lage et fantastisk arrangement og bidra som dugnadsarbeider? Ta kontakt på stevner.ihrk@gmail.com eller 46848737 (Malene Thorsen Johansen). 

 

Sprang stevne 09-10.01.2021

Det er søkt om D-stevne i sprang på nyåret, ønsker du å starte stevne sesongen i den flotte arenaen vår på Haugland Hestesportsarena må du holde av datoene 09-10.01.

Om det ikke blir D-stevne håper vi at det er mulig å arrangere Utv. klubbstevne så lenge det lar seg gjøre mtp smittevern. 

Fra L-Stevne under Haugaland Challenge Weeks 2020

Trening med Mikael Kolind

Fredag 27.11.2020 blir det trening med Mikael Kolind i den store ridehallen. Det vil også bli servert taco i peisestuen fra ca. kl. 18:00 og utover. Etterfulgt av en koselig kveld med spill og moro i den fine peisestuen på Haugaland Hestesports Arena. Maks 50stk, påmelding skjer via Facebook gruppen "brukere av hha". Husk god avstand og god hygiene!

Hjelp oss å bygge ut hinderpakken vår

For å arrangere fine og store stevner trenger mer hindermateriell. Detfor trenger vi alle stemmer vi kan få i "klubben i mitt hjerte". Man kan stemme hver dag fra alle forskjellige enheter (pc,telefon, nettbrett og div). Her trenger vi DIN stemme😃 Det er også mulig å vippse over noen kroner men det er selvfølgelig helt frivillig.Håper du ønsker å hjelpe oss med utvidelsen av vår hinderpakke. 

https://www.spleis.no/project/152481

Alle stevner frem til jul er dessverre avlyst

Vi er i en vanskelig tid med covid-19 som setter en stopper for stevnene våre. Men det vi vet om neste år er at vi skal arrangere L/E-stevne i sprang 12-13 mars 2021, så hold av datoen og planlegg turen til flotte Haugaland Hestesports Arena. 

I tillegg til dette har vi en super glad nyhet og det er at vi skal arrangere NM Dressur 2021. Her er det 25-29 august dere må holde av🇳🇴 Så det er bare og planlegge sommerferien på Haugland Hestesports Arena!

 

Vi trenger masse dugnadshjelp, alt fra parkeringsvakter, folk i kiosken, rydding og vasking, skrivere, plottere, banemanskap og diverse! Her er oppgaver for hver og en. Har du lyst og være med på å lage fantastisk arrangement og bidra som dugnadsarbeider? Ta kontakt på stevner.ihrk@gmail.com

Haugaland Challenge Weeks - suksess

Haugaland Challenge Weeks ble en suksess, vi hadde mange til start alle 4 helgene i september og tilreisende fra øst,vest og sør. Det har vært supre tilbakemeldinger fra ryttere, trenere, sponsore og dugnadsarbeider. Vi som arrangør sitter igjen med en god følelse og gleder oss allerede til neste år. 

Legger ved link ang omtalen i Hestsport etter sprangstevnet. 

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=61174&fbclid=IwAR3b67xL6rf1c4NeQXHjj46kXNYEBA9HamaxnMSMgyFAoIrTSuL9G2YCLkE

Bli med på 4 helger med hestefest og stevner i september på nye Haugaland Hestesport Arena.

Vi kan friste med følgende program:

05.-07. september - Landsstevne i Dressur

12. september        - Kretsmesterskap i Distanseritt

13.september         - Knøttecup feltritt

18. -20. september - Sydvestmesterskapet i islandshest

25. -27. september - Landsstevne i sprang

 

Det blir mange Tourer og flotte premier i alle klasser. Det spesielle er egen Haugaland Challenge Cup hvor rytterne tar med seg poeng fra alle 4 helgene. Flotte pengepremier og sløyfer til cupvinnerne !

 

Sjekk ut Haugaland Challenges Weeks egne facebooksider her.

 

Årsmøte!

Det blir årsmøte i Haugaland Hestesport Arena søndag 14.06.2020 klokken 19.00. Se bilde for mer info.

Åpning av Haugaland Hestesport Arena

Lørdag 18. januar var det duket for offisiell åpningsdag av den nye flotte arenaen vår. Vi hadde clinics, barneridning, og ulike aktiviteter på formiddagen. Offisiell snorklippingsseremoni med ordfører, president i Norges Rytterforbund og representant fra Norsk Tipping, selvsagt etterfulgt av kaker og kaffe til alle.

Neste post på programmet var ett forrykende åpningsshow med ryttere fra rideskolen, sprang, dressur, mounted games, distanse og islandshest.

Den fantastiske dagen ble avsluttet med en flott åpningsfest med over 100 deltakere i vår nye peisestue. Middag, taler, film og live musikk gjorde kvelden helt perfekt.

Storstilt åpning av Haugaland Hestesport Arena - NIHF

For en fantastisk dag!

Lørdag 19. oktober arrangerte vi kretsmesterskap for junior/young rider i distanseritt, individuelt og lag. Alle klasser var åpne, men mesterskapet gikk i 50 km.

Vår egen Malene Bergersen Bakken gikk av med individuelt seieren. Hun vant suverent, og kom i mål 15 minutt før nr 2. 13 åringen red ett flott ritt og lå i ledelse store deler av konkurransen. 

I lagkonkurransen gikk gullet til Jæren kjøre og rideklubb, og sølvvinnere ble laget fra Indre Haugaland Ryttersportklubb. Laget vårt besto av Sanna Amdal Løvereide, Julia Amélie Bersaas Mølstre og Linnea Hundsnes. 

Vi hadde klasser i 12, 30 og 50 km. Selvsagt hadde vi også miniritt gjennom hele dagen, som er en klasse på 1,5 km med leier i turløypene. Dette er alltid populært, denne lørdagen var intet unntak. 

Har du lyst å være med neste gang? Følg med på sidene her for dato på neste stevne. 

Premiebord

Malene Bergersen Bakken, kretsmester jr. 50 km

Gullvinnere kretsmesterskap for lag, Jæren kjøre og rideklubb

Sølvvinnere kretsmesterskap for lag, Indre Haugaland Ryttersportklubb

Premieutdeling 50 km

En lykkelig kretsmester jr. individuelt

30 km ryttere

Sølvvinnerene for lag ankommer mål

Lykkelige 50 km ryttere passerer mål

Ute i de flotte løypene våre

Unge håpefulle klare for miniritt 1,5 km

Distanseritt med kretsmesterskap!

Lørdag 19. oktober i arrangerer vi distanseritt med innlagt kretsmesterskap, i de flotte løypene våre langs Aksdalsvannet.

Her skal vi ha  klasser på 12, 20, 30, 50 og 80 km.

Alle klassene er åpne for alle, kretsmesterskap individuelt og lag for junior går i 50 km og for senior i 80 km. 

Vi har også mini-ritt på 1,5 km for de store og små som er litt mer uerfarne, men som ønsker å prøve seg en liten tur. Her må man ha leier. Rideskolens hester kan lånes og vi har også private hester som gledelig lånes ut, så her er det bare å melde seg på. Påmelding til miniritt kan gjøres på selve rittet. 

Lørdagskvelden blir det rytterfest på Stakland, mer info om dette kommer etter hvert. 

Påmelding og mer info om stevnet finner du her.

Grasrotandelen

Visste du at det er helt gratis å gi bort grasrotandelen?

Visste du at grasrotmottakerene får hele 7% av summen du har spilt for, uten at dette går ut over spiller?

Det vil si at dersom du spiller Lotto for hundre kroner, går syv kroner til din grasrotmottaker. Og best av alt; din innsats, premie eller vinnersjanse vil ikke reduseres!

Vi blir kjempeglad om du vil velge oss som din grasrotmottaker;

søk opp Indre Haugaland Ryttersportklubb.

NORGES BESTE RIDEKLUBB - DET ER OSS!

Norges Rytterforbund kåret på årets rytterting norges beste rideklubb. I sterk konkurranse med                                 Stav Kjøre-og Rideklubb og Søndre Nordstrand  Rideklubb gikk vi av med seieren! 

Kriteriene for kåringen var klubbånd, samhold,  aktiviteter og mangfold.  Det ble laget en avstemming  på Facebook, der resultatet av denne skulle telle 25%.  De resterende 75% var det deltakerne på årets rytterting  som avgjorde, og da seieren var et faktum var det en overveldet og glad leder for klubben vår,  Camilla Kallevik, som kunne gå opp og ta imot det gjeve diplomet. 

Vi vil takke alle som har stemt på oss, alle frivillige som  står på i hverdagen og alle deltakere og medlemmer av  klubben! Det er dere som er klubben, og det er deres  fortjeneste at vi får til alt vi setter oss fore! 

 

Norges Rytterforbund kårer årets rideklubb, og vi er nominert!

05.04.2019: Norges Rytterforbund skriver på sin Facebook-side: "Vi kårer Norges beste rideklubb! Her finner du de tre finalistene, som har utmerket seg på kriteriene klubbånd, samhold, aktiviteter og mangfold. Se videoene under og stem på din favoritt! Her kan dere stemme frem til fredag 5. april. 👋👋 Vinneren kåres ved Årskonferansen 6. april, og frem mot dette teller Facebookstemmene 25%! Hvilken klubb mener du er årets rideklubb?"

Gå inn på Norges Rytterforbund sin Facebookside, og stem på Indre Haugaland Ryttersportklubb! 

Kopier lenken for å gå inn og stemme:

https://www.facebook.com/events/401262193755027/permalink/403934066821173/

Status klokken 21:45 mandag 1. april - vi leder! Stem, stem!

Hold av datoen! 24.-26. mai er det tid for Sandbekken igjen!

Hold av datoen 24. til 26. mai, da tar vi med oss to- og firbente venner på leir til Sandbekken i Tysvær kommune! Dette er en leir for hele familien, hvor vi koser oss med rideturer, kanopadling, bading med og uten hest, grilling, leiker og masse lått og løye. Vi fyller opp hyttene så langt det går. I tillegg er det mulig å ha med telt eller bobil/campingvogn. Vi setter opp strømgjerder til hestene, så de står på beite mellom turene. Veldig gøy for både liten og stor! Mer info kommer

Distanseritt

Søndag 19.mai arrangerer vi kvalifiseringsstevne til KM, i de flotte løypene våre langs Aksdalsvannet.

Her skal vi ha både Clear Round klasser på 12,20 og 30 km og en frifartsklasse på 50km. Vi har også mini-ritt på 1,5 km for de store og små som er litt mer uerfarne, men som ønsker å prøve seg en liten tur. Her man ha leier. Rideskolens hester kan lånes, så her er det bare å melde seg på.

 

Påmelding og mer info om stevnet kommer på Horsepro når det nærmer seg mai.

Oppstart nye ridekurs - ledige plasser

Nå er det snart oppstart av nye ridekurs. Har du eller noen i familien lyst å prøve seg på hesteryggen så grip muligheten nå. Vi har ledige plasser på ridekurs, ta kontakt med oss så hjelper vi deg til å finne kurset som passer deg.